Illustratie Logo Bij van Boven

Dinerkaart

hoofdgerechten


Vanaf heden serveren Brasserie 'Bij van Boven' en Grand Café Hooghoudt een gezamelijke dinerkaart.

Deze dinerkaart, waarop zowel gerechten van de cafékaart als onze kaart te vinden zijn, zal zowel boven als beneden geserveerd worden. Op rustige dagen kan het voorkomen dat wij geen gebruik maken van het restaurant en alleen in het café zullen serveren.


| 3-GANGEN NAAR KEUZE €25,00 |


DE HOOGHAP | 13,50
Wisselend hoofdgerecht van de week. Wij vertellen graag wat de Hooghap van vandaag is.


HOOFDGERECHTEN VLEES

Surf & Turf | 21,50**
Spies van Oosters gemarineerde diamanthaas & gepelde grote garnalen met teriyakisaus, een aardappeltaartje & seizoensgroente

  W: Tempranillo | Spanje | Finca l'Emperatriz 'Bicycle' 5,00
  B: Export Porter | Middelburg | Kees! 6,20


Kippenbout | 16,90
In Groninger witbier gestoofde kippenbouten met saus van crème fraiche, citroengras en dragon, een aardappeltaartje & seizoensgroente

  W: Chardonnay | Frankrijk | Révelation 5,50
  B: Weizen | Groningen | Baxbier 'Kruistocht' 4,30


Club Salad | 12,90
Maaltijdsalade met lauwwarme kip, spekjes, pijnboompitjes, zontomaatjes & Parmezaanse kaas, met boerenbrood en kruidenboter

  W: Pinot Grigio | Italië | Gregoris 4,50
  B: Citrus Pale Ale | Groningen | Baxbier 'Kon Minder' 5,00


Onderstaande vleesgerechten worden geserveerd met dikke frites, brandermayonaise en passende salade

Cheeseburger | 13,50
Hamburger van Groninger weiderund op een grote zachte bol, met cheddar, gerookt spek, gefruite uitjes & ketchup


Sate Babi | 200gr. 14,90 | 300gr. 17,90*
Spies met gemarineerde varkenshaas met Oosterse satésaus, gehakte cashewnoten, cassavechips & ketjapsiroop


Spareribs | 500gr. 18,50* | 750gr. 21,00**
Onze beroemde gemarineerde varkensribbetjes, geserveerd met aïoli & chilisaus


HOOFDGERECHTEN VIS

Dorade | 18,50*
Gebakken doradefilets met saus van kappertjes en dille, oerpeen & mousseline van zoete aardappel

  W: Viognier | Frankrijk | Le Jade 5,00
  B: Blond | Veenhuizen | Maallust 'de Weldoener' 4,80


Fish & Chips | 15,90
Dagverse kabeljauw, a la minute gepaneerd in broodkruim, met remouladesaus, dikke frites & frisse salade

  W: Chardonnay | Frankrijk | Révelation 5,50
  B: Single Hop Tripel | Hooge Zwaluwe | Ramses 'Antenne Tripel' 5,90


HOOFDGERECHTEN VEGETARISCH

Moussaka | 14,90
Ovenschoteltje van Haloumi-kaas, gegrilde aubergine, pomodoritomaat & romige aardappelschijfjes

  W: Pinot Grigio | Italië | Gregoris 4,50
  B: 3-granen Tripel | Haarlem | Jopen 'Trinitas Tripel' 5,00


Fondue | 15,90
Geitenkaasfondue geserveerd in een Italiaanse bol, met boerenbrood & groentendippers

  W: Sauvignon blanc | Chili | 4,50
  B: Farmhouse IPA | Middelburg | 5,10


Falafel | 13,50
Kikkererwtenburgertjes op naanbrood met komkommer, tomaat en aïoli, geserveerd met dikke frites & frisse salade


| 3-GANGEN NAAR KEUZE €25,00 |


* in 3-gangenmenu +€2,50
** in 3-gangenmenu +€5,00
English menu available  | Deutche Kart verfugbar 

Ontwerp & Ontwikkeling door Ontwikkelman @ Sterkhouders